esmaspäev, 30. juuni 2008

Kuidas kipsplaadilt värvi maha saada

Asusime elutoas remonti tegema. Lõppu veel ei paista. Aga esimene eesmärk on täidetud - kipsplaadilt on värv maas. Erinevates ehituspoodides soovitati liivapaberiga maha nühkida, kuid see osutus liiga vaevarikkaks ning leidsime lihtsama lahenduse:

1. Tee sein käsnaga niiskeks.
2. Oota umbes minut.
3. Kisu värv seina pealt maha

Nii lihtne see ongi!

Tõestuseks pilt ka:



Ülehomme sõidame Leetu 4-päevasele puhkusele. Pika bussisõidu ajal plaanis endale üks top kududa.

reede, 20. juuni 2008

Mütsi proov

Eile käisin mütsi uuele omanikule viimas ning minu rõõmuks oli see müts paras. Kartsin koguaeg, et liiga väike.

Müts enne modelli pähe jõudmist:


Müts modelli peas:


Lõng: Coton Linate Erato
Kulus umbes 40 g
Vardad 2,5

Muster: Rose of Sharon.

teisipäev, 17. juuni 2008

Kodu loomine

Eile said alguse lihvimistööd. Plaanis on ära lihvida elutoa, koridori ja köögi seinad ja need uue värviga katta. Valituks osutus kohupiimavärv. Eelsoojenduseks aga transpordi käigus kahjustada saanud laua lihvimine ja uuesti üle lakkimine.

Vahepeal sain valmis ka kootud suvekübara sõbranna aastasele lapsele. Pähe pole veel proovitud, nii et ei tea, kas mahubki. Paelad jätsin ka sellepärast veel külge kinnitamata, et kui harutamiseks läheb, ei pea neid uuesti küljest ära võtma.

kolmapäev, 4. juuni 2008

Öine mööblitassimine

Oleme vist ikka tõelised IT-inimesed. Praeguse seisuga on kogu meie mööbel internetist tellitud. Eile hommikul tellisin Ikea mööblit, mida Eestisse toob http://www.tinko.ee/. Kohale jõudis kaup juba öösel, kuna kaubikujuht ei tahtnud klaasustega pikalt ringi sõita ning pakkus, et ta toob kohe otse laevalt tulles meile kauva ära. Olime nõus ning siis läks öösel kell pool üks tassimiseks. Kõik asjad tuli vedada 5. korrusele ning seda pidi tegema vaikselt - öörahu ju. Nii me siis kahekesi tassisimegi vaikselt asju üles ning rääkisime ainult sosinal.

pühapäev, 1. juuni 2008

Vahepeal oleme kolinud oma uude koju ning selletõttu on olnud väga kiire. Uues kodus esimesena valminud asi olid vanutatud sussid meespoolele. Valge osa on ainult heidest, hall osa on villane lõng ja heie koos. Pildistamise jaoks ei viitsitud poseerima hakata, seetõttu ronisin ise laua alla:


We moved into our new appartment. I felted some slippers.