reede, 14. august 2015

Burgundia reisikiri 1



Puhkuse teine pool möödus Burgundias, täpsemalt Dijonis ja selle ümbruses. Väga mugav oli sõita sinna Zürichist rongiga. Rongipileti hinnad ei ole fikseeritud, seega on tark rongipiletid pigem vara ära osta, sest siis on need odavamad. Tagasi sõitsin rongiga Baselisse ja sealt lendasin edasi Amsterdami. Zürich-Dijon on kiirrongiga ainult 2.5 tundi, Dijon-Basel 1.5 tundi.

Esimesel päeval oli mul kokkulepitud kohtumine kohaliku vabatahtliku giidiga. Tegemist on väga toreda rahvusvahelise programmiga Greeters, kus kohalikud inimesed täiesti tasuta enda kodulinna turistidele tutvustavad. Meie giidiks oli Pierre. Kohtusime Pierre'iga pärastlõunal ning kokkuvõttes veetis ta meiega peaaegu 5 tundi! Pierre andis restoranisoovitusi, veinisoovitusi ning vihjeid, mida veel ette võtta ja kuhu minna. Ta viis meid kirikutesse ja muuseumidesse, tutvustas linna arhitektuuri ning näitas detaile, mida ise ei oskaks tähele panna. Soovitan võimalusel kõigil seda programmi kasutada!

The other half of my vacation was spent in Burgundy, in Dijon and its surroundings. It was very comfortable to take a train there from Zurich. The train tickets are not with fixed price. So the earlier you book them the cheaper they are. On return I took the train to Basel and flew from there to Amsterdam. Zurich-Dijon with high-speed train is only 2.5 hours, Dijon-Basel only 1.5 hours. 

For the first day I had arranged a meeting with local greeter. These are volunteer guides who show you their home town for free. Our guide was Pierre. We met him in the afternoon and he spent 5 hours with us! He gave restaurant suggestions, wine suggestions, tips what else to do in the area. He took us to churches and museums, told us about the architecture and showed us some details that we wouldn't have noticed otherwise. I definitely recommend to use this program when you have a chance.



Pärast Pierre'iga kohtumist oli aeg õhtusöögiks. Läksime Pierre'i poolt soovitatud restorani ja järgisime tema poolt soovitatud menüüd, et kohalikust gulinaariast aimu saada. Eelroogadeks teod ja munad veinikastmes, pearoogadeks kohalik kala ning boeuf bourguignon.

After meeting with Pierre it was time for dinner. We went to a restaurant suggested by him and picked the dishes he has recommended to get a grasp of local specialities. Our appetizers were escargots and eggs in wine sauce. Main courses were local fish and boeuf bourguignon






Kommentaare ei ole: