esmaspäev, 16. märts 2009

Kevadised sõrmikud

Kõigepealt: müts kasutuses:

Kevade tuleku (lähenemisega) tekkis vajadus ka sõrmikute järele. Kudusingi ühed:



Lõng: Titan Wool Winner
Vardad: 2,5 mm (tahtsin võimalikult tihedat kudet saada)
Kulus: veidi üle ühe kera, kuigi kaal näitab 47 grammi (järelikult oli keras vähem lõnga, kui sildi peal kirjas???)
Et oleks veidi lõbusam kududa tegin kaks õhksilmuste triipu ka peale. Õhksilmustega triibu muster: 2 silmus ületõstmisega kokku, 1 õhksilmus, 1 parempidine, 1 õhksilmus, 2 silmust parempidiselt kokku. Järgmisel real kõik parempidi ja nii kordamööda koguaeg edasi.

Lõng on iseenesest väga mõnus. Ma ütleks, et üks kudumiseks paremaid lõngu, millega ma seni kokku olen puutunud. Olin ühe kera ostnud aasta tagasi ja see oli lihtsalt seisma jäänud. Nüüd otsustasin ta sõrmikuteks kududa. Lootsin, et ühe keraga tuleb välja, aga nagu ülalpool mainitud, nii ei läinud. Kammisin interneti poode, kuid õiges toonis seal seda lõnga polnud. Siis kuulutati välja, et nädalavahetusel toimuvad Käsitööpäevad Salme kultuurikeskuses. Kohale pidi tulema mitu lõngapoodi. Otsustasin sinna lõngajahile minna. Minu ettekujutus sellest üritusest ja tegelik pilt läksid kardinaalselt lahku. Mina kujutasin ette, et seal on suured letid paljude lõngadega. Tegelikkuses oli seal ainult üks lett ja sellegi peal oli valik väga niru (ma pakun, et seal võis olla umbes 6-7 erinevat lõnga). Üllataval kombel seal oli Titan Wool'i, kuid mitte mulle vajalikku tooni. Lõpuks leidsin õige tooni Kangast ja Nööbist. Sealne juurdehindluse protsent paneb lausa imestama. Kui internetipoodides maksab üks kera Titan Wooli 30 krooni ringis, siis Kangas ja Nööbis maksis see 37 krooni.

Märge endale: katuseterrassi jaoks seemned mulda pandud 14.03.

You can see me wearing my Opus Spicatum. Also you can see that we still have snow and that I knitted gloves for myself. Design is my own. Lace pattern there is really simple: ssk, yo, k1, yo, k2tog.
Yarn Titan Wool Winner (46 grams). Needles 2,5 mm.

2 kommentaari:

Muhv ütles ...

Mulle meeldib see barett. Lugesin varasemast postitusest, et Jussi läks karvaseks. Mul läheb ka 7 venda samamoodi karvaseks, kui käsitisi pesen, aga targemad teavad rääkida, et viska masinasse villapesu programmiga ja ei mingit karva. Ilmselt see, et on masinpesukindel tähendab, et käsitsipesu ei kannatagi :(
Ja Winnerit saab hea hinnaga Liann Lõngadest, mu meelest oli kas 27 või 29.- kui ma viimati ostsin (võimalik, et nüüd on hind tõusnud, pole ammu käinud). Ja värvivalik on seal normaalne.

Kärt ütles ...

Aitäh hea nõuande eest!