teisipäev, 8. detsember 2015

Reisikiri 2. Istanbul

Reis algas ja lõppes Istanbulis. See postitus räägib nii reisi algusest kui lõpust :) Olin Istanbulis juba varem käinud, kuid Istanbul on nii suur linn ja seal on nii palju vaadata, et ka praegu on veel mitmed kohad külastamata. Selles linnas ei ole mingi probleem mitu nädalat veeta ja ikka midagi uut avastada. See on linn, kuhu kavatsen lähitulevikus kindlasti naasta. Esimesel korral olin Istanbulis paar aastat tagasi septembri alguses ja siis oli seal veel väga soe, nüüd olin novembris. Septembris oli Istanbul täis turiste ning järjekorrad muuseumitesse olid väga-väga pikad. Nüüd novembris oli linn palju rahulikum ja meeldivam. Seega soovitan külastada Istanbuli turismihooajavälisel ajal. Mida Istanbulis tegime ja nägime?

The trip started and ended in Istanbul. So this post is about the beginning and the end of the trip. I've been to Istanbul once before but it's such a big city that you can easily spend there weeks and still discover something new. I definitely want to return there in not so distant future. First time I was in Istanbul in early September couple of years ago when it was still quite hot. This time in November. The difference was huge. In September it was still very crowded with tourists and there were long-long lines to the museums and other sites. Now it was much more peaceful and nicer. I recommend going there outside the tourist season. So what did we do and see?

1. Mošeed / Mosques

Istanbul on täis mošeesid. Kõige rahvarohkem on Sinine mošee, kuid samaväärseid suuri mošeesid on Istanbulis teisigi, kus inimesed ei trügi ja saab olla rahulikult.

Istanbul is full of mosques. The most popular and crowded is Blue mosque but there are many other equally beautiful where you can be in peace and quiet. 

Süleymaniye Cami

Süleymaniye Cami

Rüstem Paşa Cami


Sinine mošee / Blue mosque

2. Hagia Sophia

Hagia Sophia väärib eraldi mainimist. See on kindlasti üks muljetavaldavamaid hooneid terves Istanbulis.

Hagia Sophia is worth mentioning on its own. It's definitely one of the most impressive buildings in Istanbul.





3. Dolmabahçe palee / Dolmabahçe Palace

Kunagine sultani residents. Sisse saab ainult koos giidiga ja pildistada ei lubata. Ülim luksus! 

Former residence of sultan. You can go in only with guided tour and it's not allowed to take photos inside. Ultimate luxury!




4. Istanbuli kokakool / Istanbul Cooking School

Reisi lõpu veetsime türgi kokakunsti õppides. Istanbul Cooking School organiseerib ühepäevaseid kursuseid, mis algavad ringkäiguga turul, kus seletatakse kohalikke tooteid ning ostetakse koos tooraine ning sellele järgneb 5-käigulise söömaaja ühine valmistamine. Nii ringkäik turul kui kokkamine ise olid lihtsalt suurepärast. Soovitan! Koduleht: http://www.istanbulcookingschool.com/

The last day in Istanbul we spent studying Turkish cooking. Istanbul Cooking School organizes one-day workshops that start at the market (really fun) and then everyone prepares together 5-course meal. Definitely recommend! Website: http://www.istanbulcookingschool.com/ 


1 kommentaar:

Inga Sõelsepp ütles ...

Väga ilusad pildid! Ootan huviga järgmist postitust.