pühapäev, 28. märts 2010

Iisrael. Jeruusalemm ja Surnumeri

Vahepeal uuesti reisimuljeid. Jeruusalemma otsustasime minna TopToursi poolt pakutava ekskursiooniga. See oli viga! Väljasõit hilines 40 minutit, kuna reisikorraldaja oli bussi müünud ühe koha rohkem, kui seal oli. Selle väljaselgitamine võttis aega 40 minutit ning tagatipuks tõsteti viimane ekskursiooniostnu bussist välja.

Edasi läks sõit Surnumere äärde. Hommikuse viivituse tõttu sai seal veel olla vaid 20 minutit. Siis ruttu pesema ja tagasi bussi. Soovitan kindlasti kaasa võtta šampooni - muidu seda soola juustest välja ei saa. Surnumere ääres müüakse ka igasuguseid kosmeetikatooteid, mille kohta väidetakse, et need on väga odavad. Tegelikult on Eilatist igasugu Surnumere tooteid palju odavamalt võimalik osta.

Jeruusalemmas jooksime läbi kristlusega seotud tähtsamad kohad ning siis anti meile 40 minutit vaba aega. Selle jooksul võis vaadata turul müüdavat või siis süüa seal giidi poolt reklaamitud kohalikku kiirtoitu, mille hinnad on üsnagi kallid. Üks reisiline avastas pärast söömist, et veidi eemal sai sama raha eest korraliku prae. Kui 40 minutit täis, laaditi meid tagasi bussi, et Eilati poole teele asuda. Selline see päev Jeruusalemmas oligi.

Some pictures from Jerusalem. We spent there only one day and this wasn't clearly enough. Only visited some tourist attractions and didn't get a chance to see local life at all. Real pity!

We also visited Dead Sea. I suggest to take shampoo with you because it's really hard to get that salt out of your hair. They sell various beauty and health products also there and say it's cheap there. Actually in Eilat the prices are lower.



Kommentaare ei ole: